Award Winner – May 2008

Find a printable version here

Matt Ross Community Center Overland Park, Kansas


S U B M I T T E D B Y

GouldEvans Kansas Cityssä, Mo.

Koko: 80 000 neliöjalkaa

projektin kustannukset: 20,5 miljoonaa dollaria

Pikakierros:
virkistysalue:

Two-court gymnasium
Natatorium with leisure and lap pools
Fitness area
Group exercise studio
Elevated walk/jog track
Men’s and women’s locker rooms, family changing rooms

Community Civic Area:

Dividable multipurpose rooms
Classrooms
Catering kitchen
Game room
Children’s play room
Child watch room

Administrative Area


w

hen Overland Parkin kaupunki, kan., löysi nykyisen monitoimikeskus vaivannut huimat ylläpitokustannukset ja rajallinen tila tarpeisiin kasvavan väestön, kaupungin johtajat tarttuivat mahdollisuus rakentaa uusi monitoimitalo, joka olisi tullut kestävä voimavara kansalaisille ja vierailijoille.

kaupunki otti osallistavan ”ihmiset ensin” – asenteen suunnitteluun ja rakennusprosessiin, ja tuloksena oleva Matt Ross Community Center asettaa ehdottomasti ihmiset etusijalle. Kestävällä rakennustekniikalla suojellaan ympäristön lisäksi myös laitoksen käyttäjien terveyttä. Laitoksessa käytetyt paikallisesti hankitut materiaalit suuntaavat investoinnit takaisin paikallisyhteisölle. Taidebudjettikin kattoi laajemman yhteisön, johon kuului monenlaisten paikallisten ja alueellisten taiteilijoiden taidetta. Lopuksi laitos tarjoaa laajan valikoiman aktiviteetteja ja ohjelmia ihmisten tarpeisiin—kuntoiluun ja hauskanpitoon.

Matt Rossin monitoimitalon visuaalisesti näyttävässä ulkokuoressa on kokonaan tiilinen iho, joka heijastaa ympäröivää aluetta. Kaksi suurta terassia tarjoavat visuaalisen mielenkiinnon sekä yhteyden sisä-ja ulkopuolelta.

sisätiloihin päästyään kattoikkuna ja kaksi suurta aukkoa ylätasossa hajottavat rakennuksen luonnonvalolla, kun taas avoin ja ilmava pohjaratkaisu antaa tilaa useille omaleimaisille sisustuselementeille ja tilaustyölle. Avoimuudesta huolimatta tila on myös lohdullinen, sillä tulisijassa on suuri läpinäkyvä takka, värikkäitä abstrakteja seinämaalauksia ja pukuhuoneissa kylpylämäinen ympäristö, jossa on pehmeä upotettava Valaistus kirsikkaviilukaappien yläpuolella.

”fyysisen terveyden linnake” arkkitehtitoimisto Gouldevansin mukaan keskus tarjoaa ”kaikkea, mitä kuntoiluhenkinen ihminen voisi kuvitella, altaista ja koripallokentistä sydän-ja verisuonikoneisiin, ilmaisiin painoihin ja kuntoilutunteihin. Kävijä voi pyrähtää kävely-/lenkkiradan ympäri tai rentoutua laiskassa joessa, lentää vesiliukumäkeä alas tai tavoitella Zen-olomuotoa joogatunnilla.”

tilassa on virkistysalueiden lisäksi Kokoustila, askartelustudio, lastenhoitoalue, pitopalvelukeittiö ja toimistoja.

keskuksessa on vaikuttava määrä vihreää suunnittelua ja rakennustekniikkaa katosta lattioihin. Jopa sisäaltaissa tarvittava kosteudenpoistolaite on vihertynyt ja altaiden lämmittämiseen käytetään lämmitettyä lauhdevettä, mikä vähentää vedenkäyttöä ja säästää rahaa. Pukuhuoneissa ja vessoissa on matalavirta hanat ja vesivoimalla toimivat huuhteluventtiilit.

sitoutuminen kestävään kehitykseen ei pysähdy laitoksen seinille. Ulkona valaisimet valittiin niiden heikon valosaasteominaisuuden vuoksi, ja parkkipaikan suuret saaret lisäävät vihertilaa ja antavat tilaa kotoperäisille varjoisille puille. Työmaan jalankulkuystävällisyys kannustaa autoilun sijaan kävelemään tai pyöräilemään.

ympäristövaikutustensa lisäksi Matt Ross Community Center vaikuttaa merkittävästi myös sen lähiympäristöön, jossa paikalliset yrittäjät ovat käynnistäneet useita uusia hankkeita alueen elvyttämiseksi.

lisätietoja: www.opkansas.org

w h a T T H E J U D G E S S A I d

Matt Rossin monitoimitalo on yksi innovatiivisimmista tänä vuonna esitetyistä suunnitelmista. Se saa korkeat arvosanat sen huomiota yksityiskohtiin, tietokoneen näytöt ja tekniikka koko ja helppous vieras kokemus. Rakastan läpinäkyvä takka on tulisija ulkopuolella.

Steve Blackburn

ihana rakennus, kaikenkattava ohjelma. Upeat näkymät ohjelmaelementtien välillä.

Nancy Freedman

A S S O C I A T E D F I R M S

pääurakoitsija:

McCown Gordon Construction LLC

enemmän palkinnonsaajia…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.